Kinderdagverblijven

Het laatste dat u wilt, is last krijgen van ongedierte op uw kinderdagverblijf. Juist waar kinderen voor meerdere dagdelen worden opgevangen, wilt u te allen tijde voorkomen dat de hygiëne te wensen overlaat. Verspreiders van schadelijke bacteriën en ziektes houdt u dus liever buiten de deur. Kleine kinderen zijn kampioen in knoeien. Daarom komen muizen en insecten zoals mieren, wespen en kakkerlakken graag bij u over de vloer. Er is altijd wel iets te eten.

In uw gebouw bevinden zich altijd plekken waar beestjes zich uitstekend kunnen schuilhouden. Binnenkomen is vaak ook geen probleem. Muizen en ratten zijn in staat om zich toegang te verschaffen via de kleinste openingen. Deze knaagdieren moeten hun voortdurend groeiende voortanden onderhouden en kunnen dus overal aan knagen. Dit veroorzaakt niet alleen schade maar ook brandgevaar, omdat kabels daarbij niet worden overgeslagen, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Bovendien laten ze hun uitwerpselen overal achter. Dus ook op voedsel, verpakkingen, servies, etc. Dit zijn de beruchte verspreiders van bijvoorbeeld de ziekte van Weil en salmonellabacteriën.

Veilige bestrijding

Het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen is een gevaarlijk risico op een kinderdagverblijf. Het gebruik van giftige stoffen dient daarom vermeden te worden. De bestrijdings- en weringsmethoden die wij toepassen, leveren geen gevaar op voor mensen en huisdieren. Zo wordt lokaas bijvoorbeeld aangeboden in speciale, afsluitbare kunststof lokaasdepots. U hoeft zich geen zorgen te maken om de veiligheid van de kinderen, uw medewerkers of uzelf.

Meeuwen en duiven

Excellent is gespecialiseerd in het weren en zo nodig wegvangen van overlastgevende vogels, zoals meeuwen en duiven.

Meeuwen zijn tijdens het broedseizoen vaak erg agressief en vallen dan mensen en huisdieren aan. Ze deinzen er niet voor terug om etenswaren uit iemands handen te grissen. Daarbij kunnen ze iemand onbedoeld verwonden en vooral kinderen veel schrik aanjagen. Ook veroorzaken ze geluidshinder en hun uitwerpselen en achtergebleven nestmateriaal brengen schade toe aan panden.

Duiven zorgen met name voor overlast door hun enorme mestproductie. Hun uitwerpselen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen, omdat duivenmest allerlei ziektekemen bevat. Duivenmest kan bovendien gevaarlijke situaties op stoepen en trappen opleveren.

Online rapportage

Rapportage speelt een belangrijke rol bij het bestrijden en weren van ongedierte. Ook komen rapporten u goed van pas als u verantwoording moet afleggen aan derden, zoals commissies, instanties of de media. Ons online rapportagesysteem is eenvoudig in gebruik. U houdt alles bij, waar u ook bent. Gesignaleerde activiteiten van plaagdieren, genomen of nog te nemen weringsmaatregelen, plattegronden met daarop de locaties waar middelen voor plaagdierbestrijding zijn geplaatst, enzovoorts.

Advies en training

Om het succes van de aanpak te verhogen, kan het goed zijn om betrokken personeelsleden uitleg te geven over de situatie en de bestrijding. Om die reden verzorgen wij ook trainingen. Dit heeft een duurzame en preventieve uitwerking. Ze blijven alert en signaleren ongeregeldheden in een vroeg stadium. Zo kan direct worden ingegrepen en herhaling van overlast worden voorkomen.

Serviceprogramma

  • Professioneel bestrijdingsplan
  • Determinatie van insecten en ongedierte
  • Bestrijdingsacties van zwammen en schimmels
  • Ongediertebestrijding, -wering en -preventie conform wettelijke eisen
  • Ultrakorte responstijd bij acute problemen
  • Periodieke inspecties op sporen van ongedierte
  • Advies en training op het gebied van ongediertepreventie (personeel, management, toeleveranciers)
  • Online rapportage en bewaking

Ongedierte over de vloer?

Bent u op zoek naar een veilige bestrijding van ongedierte en overlastgevende vogels? Neem dan contact met ons op.

Contact

Preventie

Om ongedierte en vogeloverlast te voorkomen, kunt u zelf ook een aantal dingen doen. Hier een aantal tips ter preventie:

Maak openingen in buitenmuren dicht en controleer ook kruipruimten op openingen. Zorg dat containers goed sluiten en laat vuilnis niet open en bloot staan. Voorkom dichte begroeiïng rondom gebouwen. Bewaar diervoeder in afsluitbare plastic of metalen bakken en strooi buiten geen voedsel voor vogels. Laat nooit vuile vaat staan.