Houtwormbestrijding

Houtworm- en zwambestrijding is werk voor specialisten. Excellent ongediertebestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm, boktor, zwam en andere houtaantasters. Wij voeren deze bestrijdingen uit door heel Nederland. 

In de afgelopen jaren hebben wij een groot aantal woningen, boerderijen, monumenten en andere objecten naar tevredenheid behandeld. Al onze klanten hebben na behandeling een garantiecerificaat ontvangen.

Impregneren en injecteren

Hout dat bewerkt is met een verf- of laklaag kan in sommige gevallen behandeld worden door het hout te injecteren. Houten delen (vaak balken) worden dan voorzien van injectiepluggen waarna het bestrijdingsmiddel onder druk wordt ingespoten. Het bestrijdingsmiddel dringt diep door in het hout waardoor de houtaantasters worden afgedood. 

Rotortechniek

Met een speciale rotorlans bereiken wij ook moeilijk bereikbare plaatsen. De rotorkopmethode wordt toegepast bij niet of moeilijk bereikbare delen. Denk hierbij aan vloerbalken in een tussenverdieping, delen achter knieschottten of vloerbalken in een kruipruimte die niet van onderen kunnen worden behandeld omdat de kruipruimte te krap is.

Op meerdere plekken in het hout boren wij gaten van ongeveer 12 millimeter. Door deze gaten voeren wij een speciale lans met een roterende kop. Deze zorgt ervoor dat het bestrijdingsmiddel over de volle breedte van 360 graden wordt verdeeld, waardoor alle houtende delen worden geïmpregneerd. 

Begassing

Sinds 2009 is het weer mogelijk om woningen, kerken, boerderijen, kantoorpanden, boten, meubels, antiek etc. te begassen.

Met een begassing worden alle levensstadia van onder andere de gewone houtwormkever, huisboktor, spinthoutkever en de bonte knaagkever voor 100% afgedood. Begassingen worden door onze collega Van Meijel uitgevoerd. 

Om uw woning of ander object te latten begassen vindt er eerst een uitgebreide inventarisatie plaats die wordt uitgevoerd door een begassingsspecialist.

Houtaantasters bestreden

Kleine of grote objecten, met onze methodes krijgen houtaantasters geen kans. Bel ons voor vrijblijvend advies.

Contact