Optrekkend Vocht

Optrekkend vocht wordt meestal veroorzaakt door regenwater dat onder het gebouw seipelt of door een hoge grondwater stand. Als er niets aan de oorzaken gedaan wordt, zal het vochtgehalte van de muren alleen maar toenemen. Behang of verflagen zullen afbladderen en er zullen vochtkringen en schimmelplekken ontstaan. Daar blijft het meestal niet bij, omdat houten vloerbalken die in de muur zijn bevestigd ook zullen gaan schimmelen. Vaak zijn het de kelderzwam of de huiszwam die het hout aantasten. De draagkracht van het aangetaste hout maar ook van de muren zal afnemen waardoor kans op doorzakking of instorting ontstaat. Terwijl de ongewoon hoge vochtigheid klam zal aanvoelen waardoor de stookkosten zullen gaan stijgen. Optrekkend vocht is een serieus probleem dat zo snel mogelijk behandeld dient te worden.

Schadelijke gevolgen

Als optrekkend vocht niet wordt behandeld, zullen de schadelijke gevolgen zich gaan opstapelen. Afbladderend behang of muurverf, vochtkringen, schimmels, houtaantasting en uiteindelijk gevaar van instorting. Gedurende deze periode zullen stookkosten stijgen, als gevolg van toenemende, onbehaaglijke klamheid.

  • Schade aan muurverf en behang
  • Vochtkringen
  • Schimmel in muren
  • Hogere stookkosten
  • Schimmels in hout (plinten, vloer)
  • Gevaar van instorting

Behandeling en vloerrenovatie

Excellent ongediertebestrijding kan uw muren behandelen, de schimmels bestrijden en de aangetaste vloer renoveren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een uitgebreid persoonlijk advies.

Voorkom vochtschade

Los vochtproblemen snel op en beperkt daarmee de schade. Bel ons voor advies en doeltreffende actie.

Contact