Houtwormkever

Houtworm, ook wel kleine houtworm, klop- of meubelkever genoemd, zijn kleine kevers die tussen de 2,5 en 6 mm groot worden. Hij is bruin van kleur en licht behaard. U kunt actieve aantasting door de houtwormkever zelf herkennen aan de ronde uitvliegopeningen met een doorsnede van 1 tot 2 mm. Deze uitvliegopeningen zijn gevuld met boormeel. Ook vindt u op of onder het aangetaste hout hoopjes boormeel (dit lijkt op fijn zaagsel). De meest gunstige omstandigheden voor de larven van de houtwormkever is 22 tot 23 graden C. De houtwormkever tast zowel loof- als naaldhout aan dat in gebouwen verwerkt is.

Schade door de houtworm

De houtwormkever is in Nederland de meest voorkomende houtaantaster in woningen en gebouwen. Omdat de schade veroorzaakt wordt door de larve van de houtworm, kan deze lang z'n gang gaan voordat u het ontdekt. Soms blijven de larven tot wel 5 jaar in het hout zitten voordat u de uitvliegopeningen tegenkomt.

Houtworm kan ernstige schade veroorzaken aan uw vloeren, het vloerhout, de vloerbalken. Voor u het in de gaten heeft, kan de vloerconstructie het begeven.

Hetzelfde geldt voor dakconstructies op zolders zoals gordingen en spanten en eveneens voor meubelen en kunstvoorwerpen.

  • Beschadiging van vloerbalken
  • Schade aan constructiebalken
  • Beschadiging van meubelen
  • Gevaar van instorting
  • Schade aan instrumenten, kunstvoorwerpen

Houtworm bestrijden

Aantasting door houtworm is goed te bestrijden. Vooraf stelt een specialist van Excellent ongediertebestrijding een onderzoek in om te beoordelen om welke houtaantaster het gaat en wat de schade is die reeds is aangericht. Hierna zal er een behandelplan worden opgesteld om deze aantaster optimaal te bestrijden.

Nadat wij de houtwormbestrijding hebben uitgevoerd, krijgt u van ons een garantiecertificaat dat 5 jaar geldig is. Dit certificaat is overdraagbaar bij de verkoop van uw woning.

Houtworm in uw huis?

Vermoed u aantasting door de houtwormkever? Twijfel dan niet en maakt direct een afspraak voor een inspectie.

Contact