Kakkerlakken

In ons land komt de  Amerikaanse kakkerlak, de Oosterse kakkerlak en  de Duitse kakkerlak regelmatig voor. De Duitse kakkerlak komt het vaakst voor. Met name in levensmiddelenbedrijven, bakkerijen, hotels, restaurants en ziekenhuizen zien we deze insecten regelmatig. Ze verspreiden een onaangename geur en eten alles: van afvalstoffen tot dode dieren én uitwerpselen. Hierdoor brengen kakkerlakken bacteriën en ziektekiemen over op alles wat ze aanraken.

Kakkerlakken gedijen het best bij een relatief hoge omgevingstemperatuur (25 tot 32°C) en een luchtvochtigheid van 70% of hoger. Overdag zitten ze vaak verstopt op donkere plekken, zoals onder een koelkast, achter keukenkastjes, in leidingkokers of in putjes, kieren en naden.

Overlast en schade door kakkerlakken

Natuurlijk is alleen al het idee dat er kakkerlakken in uw huis of gebouw wonen erg verontrustend. Daarbij vormen ze een direct gevaar voor de hygiëne. De ziektes die ze kunnen overbrengen, zijn onder andere: salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en verschillende vormen van tyfus. Als ze niet effectief bestreden worden, vermenigvuldigen ze zich in rap tempo, per paar tot wel 40.000 jongen per jaar.

  • Bevuilen voedselvoorraden
  • Onrust en stank
  • Imagoschade
  • Snelle vermenigvuldiging
  • Kans op ziektes

Kakkerlakkenbestrijding

Excellent Ongediertebestrijding bestrijdt kakkerlakken radicaal en biedt daarbij nazorg met deskundige inspecties. 

Kakkerlak gezien? Grijp direct in!

Een kakkerlak is nooit alleen. Wacht niet af en schakel een professioneel bestrijder in. Bel ons voor advies.

Contact

Preventie

Het voorkomen van kakkerlakken kan bijvoorbeeld door goed schoon te maken. Gebieden waar ze eten kunnen vinden of waar het vochtig is, zijn aantrekkelijk voor kakkerlakken. Kieren en naden moeten dicht zijn, zodat ze niet of moeilijk de locatie of het huis binnen kunnen komen. Wanneer u één kakkerlak ziet, is het enorm belangrijk dat u meteen actie onderneemt om een plaag te voorkomen.