Motmuggen

Motmuggen zijn kleine vliegende insceten met veel haar op hun hartvormige vleugels. Ze kunnen zo´n 1 tot 5 mm groot worden en zijn lichtgrijs van kleur. De larven van motmuggen ontwikkelen zich in organisch materiaal. Ze leven vooral in de door mens aangelegde infrastructuur ,zoals riolen, toiletten en badkamers. Motmuggen zijn zeer goed herkenbaar door hun hartvormige vleugels.

De aanwezigheid van motmuggen is altijd een teken voor problemen met een riool. Dot kan betekenen dat er een droogstaande leiding is, maar er kan ook een rioolbreuk zijn. Bij een rioolbreuk loopt er drab uit de leiding waar de motmuggen ook graag in leven. Als deze drab niet word verwijderd of afgedekt, blijft dit een ontwikkelingsbron voor motmuggen.

Overlast en schade door Motmuggen

Motmuggen leven in organisch materiaal. Alleen het idee dat de motmuggen door uw gebouw vliegen geeft al voldoende reden tot ongerustheid. Ze vormen een direct gevaar voor hygiène. Ze kunnen ziektes over brengen en vermenigvuldigen zich zeer snel. Binnen een korte tijd kunnen motmuggen een ware plaag vormen.

  • Onrust en stank
  • Kans op ziektes
  • Imagoschade
  • Bevuilen voedsel en rustplaatsen zoals wanden en plafonds

Bestrijding van Motmuggen

Als u last heeft van motmuggen in uw pand, moet eerst de oorzaakt achterhaald worden. Wanneer deze is gevonden en opgelost, is er een veel gevallen ook nog een chemische bestrijding nodig om de motmuggen compleet uit te roeien. Tevsn is het noodzakelijk eventuele drab te verwijderen en-of of te dekken met voldoende schoon zand, anders blijft de ontwikkeling doorgaan. Als u motmuggen in uw woning of bedrijfspand tegen komt is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. U kunt Excellent Ongediertebestrijding om hulp vragen.

Preventie

Om te voorkomen dat u een motmuggenplaag krijgt, is het belangrijk dat u kapotte leidingen zo snel mogelijk repareerd en ontwikkelingsplaatsen van de insecten (zoals Drab) opruimt. Hiernaast is het belangrijk om eventueel toilet groepen die niet vaakt gebruikt worden met regelmaat door te spoelen.  In kruipruimtes kunt u de vloer afdekken met een laag zand om de motmuggen te weren.

Overlast van Motmuggen?

Motmuggen kunnen kunnen en ware plaag vormen. Bel ons direct. Wij helpen u graag!

Contact