Muggen

Als u aan muggen denkt, zal u waarschijnlijk het eerste denken aan het stekende beestje die zoveel jeuk veroorzaakt. Er zijn echter veel meer muggensoorten dan u waarschijnlijk zou herkennen. Het bekende beeld van de steekmug op onze huid en de rode bult die zij achterlaat is maar één van de vele gedaantes die muggensoorten aan kunnen nemen. Sommige muggen lijken bijvoorbeeld meer op een vlinder of vlieg dan op hun stekende soortgenoot. Alle muggensoorten hebben een zuigsnuit, maar de meeste kunnen daar niet mee bijten. De meeste muggen leven dan ook van plantensappen, zoals nectar. Ze zijn over het algemeen ook vrij onopvallend.

Hoewel de meeste muggen dus niet direct schade aanbrengen bij mensen, kunnen ze wel voor overlast zorgen door het aantasten van het gazon of door in grote aantallen rond te zwermen in gebouwen waar bijvoorbeeld de riolering kapot is.
 

Schade door muggen

Verschillende soorten muggen kunnen verschillende soorten schade opleveren. De meest bekende vormen van schade zijn de geïrriteerde, jeukende huid die steekmuggen bij mensen achterlaten en ziektes die overgebracht kunnen worden.

  • Larven van langpootmuggen kunnen het gazon aantasten
  • Zwermen rouwmuggen kunnen het verkeer hinderen
  • Het zoemende geluid van muggen kan als zeer storend worden ervaren
     

Muggenbestrijding

Wanneer de overlast buiten plaatsvindt, kunnen wij de muggen wegvangen door middel van buitenlampen en andere gespecialiseerde materialen. Wanneer de muggen echter binnen in uw huis of kantoor zitten, heeft dit bijna altijd te maken met stilstaand water. Wij zullen ten eerste de bron van het probleem opsporen en daarna een gepaste oplossing zoeken. De bestaande populatie kan bestreden worden en ter voorkoming van nieuwe ontwikkeling kunnen wij ook maatregelen treffen.

Moe van muggenoverlast?

Neem contact met ons op voor deskundig advies over het bestrijden van muggen.

Contact

Preventie

Het weren van muggen kan het beste door water, vochtige grond en rottend materiaal te verwijderen uit uw omgeving. Dit zijn namelijk de plaatsen waar de larven van onder andere dansmuggen zich ontwikkelen. Ook binnenshuis trekt stilstaand water verschillende soorten muggen aan, dus probeer zoveel mogelijk water te laten doorstromen.