Muizen

Ziet u een muis lopen? Dan kunt u er vanuit gaan dat er nog meer muizen zijn. Muizen planten zich namelijk elke 4 tot 8 weken voort. Gemiddeld krijgen ze dan 5 of 6 jongen, die 2 maanden later ook weer geslachtsrijp zijn. Een muizenplaag gaat dus niet zo maar weg.

Ze laten vaak ontlasting achter in de vorm van kleine keuteltjes en urinesporen, waarmee ze voedselvoorraden bevuilen en allerlei ziektekiemen verspreiden. Ook zorgen ze voor een penetrante geur. Vaak hoor je ze 's nachts ineens trippelen tussen wanden of achter het plafond.

Omdat de voortanden van een muis continu doorgroeien, knaagt hij onophoudelijk en aan allerlei materialen.

Etenswaren trekken muizen aan. Ook etensresten in de vuilnisbak, als u de boel netjes heeft opgeruimd. Ze eten alles, maar vooral graanproducten, noten en peulvruchten. Muizen kunnen door de kleinste gaten en kieren kruipen. Dus ze vinden overal in huizen en gebouwen de ruimte om ongestoord rond te lopen, te nestelen en zich voort te planten.

Schade door muizen

Muizen brengen knaagschade toe aan hout en bekabeling. De schade aan kabels en draden kan kortsluiting veroorzaken en dat kan brandgevaar opleveren. Ook verspreiden muizen ziektekiemen via hun uitwerpselen.

  • Knaagschade
  • Bevuiling (uitwerpselen)
  • Brandgevaar
  • Stank, onrust
  • Ziektes

Muizenbestrijding

Excellent heeft diverse methodes in huis om muizen te verjagen, te bestrijden en te weren. Wij komen de situatie bij u inventariseren en brengen direct advies uit. Dan kan de bestrijding beginnen. Een muis op bezoek? Tijd om in te grijpen!

Ratten of muizen? Grijp snel in

Laat een ratten- of muizenplaag definitief bestrijden door een professional. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Preventie

Ruim voedsel altijd op in afgesloten containers en bakken en beperk het voeren van vogels in de directe woon- en werkomgeving. Laat geen etensresten, groente of gemengd huisvuil slingeren. Houd uw huis en tuin opgeruimd en maak regelmatig schoon onder fornuizen, koelkasten en kasten.