Vliegen

Er zijn duizenden soorten vliegen op de wereld en zelfs alleen al in Nederland. Over het algemeen zijn de insecten borstelig behaard en niet opvallend gekleurd. De verschillende soorten vliegen hebben allemaal uiteenlopende leefwijzen. Een aantal soorten leeft van nectar, maar er zijn ook bloedzuigers, stekende vliegen, rovende vliegen en nog veel meer soorten. Vliegen kunnen dagelijks wel 100 tot 150 eitjes leggen in rottend, organisch materiaal. De larven leven vooral van rottend materiaal.

Schade door vliegen

Wanneer vliegen in grote aantallen in of om gebouwen voorkomen, kunnen ze hinderlijk zijn. Niet alleen kunnen rond-zoemende vliegen irritant zijn, sommige vliegensoorten kunnen ook ziektes met zich meedragen en verspreiden. Vooral kamervliegen verspreiden veel soorten ziektes, zoals cholera, salmonella, tuberculose en dysenterie.

  • Aanhoudend gezoem
  • Verspreiding van ziektes
  • Verontrustend signaal naar klanten

 

Bestrijding van vliegen

Om te zorgen dat u zo min mogelijk overlast heeft van vliegen, kunnen wij speciale vliegenlampen plaatsen bij uw bedrijf, winkel of restaurant. Deze specifieke lampen zijn efficiënt en hygiënisch, zodat u voldoet aan alle normen van veiligheid, gezondheid en hygiëne. Excellent Ongediertebestrijding levert en installeert deze lampen met garantie en onderhoud.

Overlast van vliegen?

Een vliegenplaag verdwijnt niet vanzelf. Vraag advies over een definitieve bestrijding.

Contact

Preventie

Om vliegen zoveel mogelijk te weren kunt u fijnmazige gaashorren plaatsen in open ramen en deuren. Ook andere openingen in de buitenmuren moeten zo veel mogelijk gedicht worden of voorzien worden van gaas. Bij ventilatieopeningen in de muur is het mogelijk om kleine roosters te plaatsen en ruimtes tussen kozijnen en muren kunnen dicht gekit worden. Het is tevens handig om dode dieren (zoals muizen of ratten) zo snel mogelijk in een afgesloten zak weg te gooien, zodat vliegen geen kans hebben om eitjes te leggen in het kadaver.